Békéscsabáért és a Vasutas Kultúráért!

Nyugdíjas Klubok

Nosztalgia Vasutas Nyugdíjas Klub

A békéscsabai VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár, működése óta, mindig figyelmet szentelt az idős embereknek. A közművelődés terén ez a különböző kulturális programok szervezésén túl, nyugdíjas klub működtetésében is megmutatkozik.

A művelődési ház Nosztalgia Vasutas Nyugdíjas Klubja 1995-ben alakult meg. Tagsága részben nyugdíjas MÁV dolgozókat, másrészt a klubnyitottsága révén a város lakosait tömöríti. A klub létszáma 60 fő körüli. A rendszeres havi összejövetelek programjában ismeretterjesztő előadássorozatok, országjáró kirándulások, gyógyfürdő látogatások, zenés névnapi összejövetelek, kultúrműsorok szerepelnek. Rendezvényeinknek a Vasutas Művelődési Ház ad otthont, biztosítva a termet, takarítást, az üzemelés költségeit, egyes rendezvények anyagi támogatását. Kezeli, és egyben folyósítja a klub által nyert pályázati pénzeket. Programjaik egy részét azonban klubtagsági díjakból, önerőből finanszírozzák. A klub kapcsolatot tart a többi nyugdíjas klubbal, egymás meghívásainak kölcsönösen eleget teszünk.

A klub vállalkozó kedvű táncoslábú hölgytagjaiból 2007-ben alakult meg a nyugdíjas klub néptánccsoportja. A tánccsoport elindításának célja az volt, hogy mind mentálisan, mind fizikailag kizökkentsük közösségünk tagjait a szürke hétköznapok egyhangúságából. A csoport mára már több taggal rendelkezik, mint induláskor. Az asszonyok szívesen járnak a csoportba, énekelnek, táncolnak a napi gondokat maguk mögött hagyva. A csoport több rendezvényen fellépett már és eredményesen szerepelt.

Klubvezető: Valachné Vagyon Margit
Székhely: Békéscsaba, Andrássy út 79-81.
Tel. Sz.: 06/66/322-240
Foglalkozások minden hónap harmadik keddjén

 

Szentesi MÁV Lendület Nyugdíjas Klub

Klubvezető: Kánvási Erszébet
Székhely: 6600 Szentes, Bacsó B. u. 9.
Tel.: 63/311-514
Foglalkozások minden hónap második hétfőjén

 

Szegedi Vasutas Nyugdíjas Klub

Klubvezető: Kókai Istvánné
Székhely: Szeged, Rókusi pályaudvar
Tel.: 30/432-9055
Foglalkozások hetente

 

Lőkösházi Vasutas és Közösségi Nyugdíjas Klub

Klubvezető: Fodor Béláné
Székhely: Lőkösháza, Kossuth utca
Tel.: 70/626-6112
Foglalkozások hetente

 

Mezőtúri Vasutas Nyugdíjas Klub

Klubvezető: Molnár Sándor
Székhely: Mezőtúr
Tel.: 20/771-7131
Foglalkozások kéthetente

 

Csongrádi Vasutas Nyugdíjas Klub

Klubvezető: Sebő László
Tel.: 63/484-611