Harsonatábor 2011. július 25-31

2011. május 1.
bcsvmh

A VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára (Békéscsaba, Andrássy út 79-81.) a TÁMOP-3.2.3-08/2-2009-0072. sz. „Hass, alkoss, gyarapíts!” projekt keretében a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény,  Zeneiskolával karöltve tehetséggondozó harsonatábort valósít meg 2011. július 25-31-ig. A tábor megnyitójára hétfőn délután 14 órakor kerül sor a  Zeneiskolában. A kurzus előadói neves művészek és tanárok:  Dr. Hőna Gusztáv Harsonaművész, a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarának szólóharsonása, tanszékvezető,  egyetemi tanár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Wagner Csaba Harsonaművész, a Berlini StaatsOper Tagja, Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar, docens, és Szűcs Csaba Harsonaművész, a békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola, és Alapfokú Művészetoktatási  Intézmény, Zeneiskola harsonatanár, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar karmestere. A táborban Magyarország legtehetségesebb ifjú harsonásai vesznek részt.

A kamarapróbák és egyéni felkészítések mellett a résztevők két fellépésen is bemutatkoznak a nagyközönségnek.

Békéscsabán 2011. július 29-én, pénteken este 19.30-tól Közép-Európa legnagyobb evangélikus templomában mutatkoznak be, ahol a műsorban öt évszázad rézfúvós kamarairodalmának gyöngyszemei csendülnek majd fel.

Szarvason - a tábor zárásaként - 2011. július 30-án 20.30-tól harsonaparádéval búcsúznak a vízi színpadon a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekarral közös koncerten.