Békéscsabáért és a Vasutas Kultúráért!

A zene gyógyít - és hiszünk abban, hogy a világ sebeit is begyógyítja

2022. június 29.
bcsvmh

A zene gyógyít - és hiszünk abban, hogy a világ sebeit is begyógyítja.

Már hagyomány, hogy a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál keretében minden évben színpadra lép a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar. Az együttes 2022. április 25-i jótákonysági koncertjére hosszú hónapokon át készült. Fáradtságot nem ismerve jöttek a tagok minden héten a csütörtök esti próbákra.

A zenekar vezetői február végén döntöttek úgy, hogy a háború sújtotta Ukrajnában élő magyarok javára ajánlják fel a koncert bevételét. Bonnyai Sándor szociális munkás közvetítésével juttatta el együttesünk a pénzadományt a nagydobronyi gyermekotthonba.

A koncertre ellátogatott a gyermekotthon vezetője és az otthon két lakója is. Nekik ajánlottuk hangversenyünket, a dallamokat, a harmóniákat, amit szívükben magukkal tudtak vinni a több, mint száz gyermeknek Kárpátaljára.

Bízunk abban, hogy a muzsika megérinti majd őket is és egyszercsak életük részévé válhat, ahogyan a zenekarban ülő amatőr és profi zenészeknek is. Ehhez kívántunk jelképesen hozzájárulni egy ajándékcsomaggal is, amely a ZeneCentrum Hangszerbolt és a Békéscsabai Körösparti Vasutas Fúvószenekar felajánlása. A támogatást ezúton is köszönjük.

A hangversenyen befolyt összeg 450 ezer forint! Köszönjük nagylelkű közönségünknek a sok adományt, az önzetlen segítséget! Köszönjük, hogy ismét teltház előtt muzsikálhattunk! A pénzadományt 2022. június 2-án nyújtottuk át Bonnyai Sándornak.

A Békéscsabai Körösparti Vasutas Fúvószenekar Egyesület működését és a rendezvény megvalósulását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

A fotógaléria itt tekinthető meg!